Risico op onderverzekering van uw attractie dreigt

Uw vermogen beschermen
Als u eigenaar bent van een attractie heeft u vaak een flink deel van uw vermogen in deze attractie geïnvesteerd. U kunt een groot deel van uw vermogen verliezen als u onvoldoende verzekerd bent. Voorkom een teleurstelling en zorg dat u goed verzekerd bent..

(Materiaal)kosten stijgen snel
Materiaalkosten stijgen sterk, aanbieders kunnen de vraag naar bijvoorbeeld hout, staal en elektronische componenten niet of nauwelijks bijhouden. Daardoor stijgt de prijs en is er een langere levertijd. Nu de materiaalkosten zo sterk zijn gestegen is het de vraag of de verzekerende (taxatie)waarde, die ooit is vastgesteld, nog toereikend is om uw attractie in dezelfde staat weer te kunnen opbouwen. Als het verzekerde bedrag te laag is, bent u onderverzekerd en is de schade uitkering wellicht niet toereikend om de geleden schade te herstellen.

Voorkom onderverzekering
Het is van belang dat u zich bewust bent van de risico’s die u loopt als uw attractie onvoldoende verzekerd is, zeker in het geval van schade kan een te laag verzekerd bedrag grote gevolgen hebben voor een eventuele schadevergoeding.

Het juiste verzekerde bedrag vaststellen
Het is de verantwoordelijkheid van u als ondernemer om een verzekerd bedrag vast te stellen. Er zijn maar weinig ondernemers die deze waarde op de juiste manier in kunnen schatten en in de meeste gevallen is vakinhoudelijke kennis nodig voor het inschatten van de juiste verzekerde waarde. Ons advies is om minimaal eens in de drie jaar een waardebepaling te laten maken door een expert. Op deze manier kan voorkomen worden dat er sprake is van onderverzekering.

Aarzel niet en kom in actie, dat voorkomt teleurstellingen achteraf.
Wij denken graag met u mee, zodat we er samen voor zorgen dat u in ieder geval geen onnodige risico’s loopt. Geef ons zo snel mogelijk door als u twijfelt over uw huidige verzekerde som, dan kijken wij gelijk of er nog andere risico’s zijn die te beperkt, niet of juist te ruim verzekerd zijn. Uiteraard kunnen wij u in contact brengen met een ervaren en kundige taxateur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *